Na pomoc ľuďom v núdzi sa vyzbieralo takmer 30-tisíc eur

04.01.2013 Bratislava

Bratislava 4. januára (TASR) – Podporovatelia Slovenskej katolíckej charity (SKCH) prispeli v predvianočnom čase ľuďom, ktorí sa ocitli v núdzi sumou takmer 30.000 eur.

Taký je výnos vianočnej zbierky Blízko pri človeku, ktorú SKCH tento rok po prvý raz realizovala spolu v 43 predajniach spoločnosti TESCO STORES SR po celom Slovensku. TASR o tom informoval hovorca SKCH Lukáš Melicher.

"Výnos zbierky Blízko pri človeku predstavuje 29.400 eur a použije sa na podporu sociálnych a zdravotníckych služieb pre ľudí, ktorí sa na Slovensku ocitli v núdzi," povedal generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák. Zamestnanci charity a dobrovoľníci podľa Melichera zbierali finančné prostriedky počas štyroch decembrových týždňov vždy od stredy do soboty, a to od 29. novembra do 22. decembra 2012. Najviac peňazí (2811,75 eura) vyzbierali zamestnanci a dobrovoľníci SKCH v Liptovskom Mikuláši.

Podľa Melichera jednotlivé charity a neziskové organizácie zbierali peniaze na chod a fungovanie svojich zariadení, ktoré často pôsobia práve v mestách, kde SKCH zbierku realizovala. "Ľudia tak mohli podporiť napríklad azylový dom pre matky s deťmi alebo hospic pre nevyliečiteľne chorých priamo vo svojom meste," vysvetlil Gumulák.
 

Vyberte región